Čokoládové řezy s ořechovým krémem

Ingredience


Čokoláda mléčná 120 g
Cukr moučkový 150 g
Kypřicí prášek do pečiva 10 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 90 g
Ořechy lískové 50 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Cukr moučkový 60 g
Mléko polotučné 250 ml
Ořechy lískové 55 g
Smetana 16% (pochoutková) 125 ml
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vložíme měkké máslo, přidáme vejce, cukr, promícháme. Přisypeme mouku, špetku soli, kypřící prášek, mleté ořechy a přidáme roztavenou čokoládu. Vypracujeme těsto, tím naplníme formu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut.
  2. Do rendlíku vložíme žloutky, přidáme cukr, promícháme. Přisypeme mleté ořechy, zalijeme mlékem, smetanou a za stálého míchání zahříváme, až krém zhoustne. Odstavíme, necháme vychladnout.
  3. Upečenou buchtu necháme vychladnout, nakrájíme na řezy, ozdobíme ořechovým krémem a podáváme.