Čokoládové řezy s ořechovým krémem
Ingredience
Čokoláda mléčná |
120 g |
Cukr moučkový |
150 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
10 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
90 g |
Ořechy lískové |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr moučkový |
60 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Ořechy lískové |
55 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
125 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy vložíme měkké máslo, přidáme vejce, cukr, promícháme. Přisypeme mouku, špetku soli, kypřící prášek, mleté ořechy a přidáme roztavenou čokoládu. Vypracujeme těsto, tím naplníme formu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut.
- Do rendlíku vložíme žloutky, přidáme cukr, promícháme. Přisypeme mleté ořechy, zalijeme mlékem, smetanou a za stálého míchání zahříváme, až krém zhoustne. Odstavíme, necháme vychladnout.
- Upečenou buchtu necháme vychladnout, nakrájíme na řezy, ozdobíme ořechovým krémem a podáváme.