Mušle s pórkovou pěnou
Ingredience
Citronová šťáva |
30 ml |
Lanýž |
40 g |
Mušle svatojakubské |
400 g |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pórek |
200 g |
Šalotka |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
60 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku oloupeme a spolu s pórkem pokrájíme nadrobno, lanýže očistíme a nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou a dáme zatím stranou. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s pórkem, orestujeme, přidáme maso z mušlí, osolíme, opepříme a smažíme přibližně 3 minuty. Přidáme lanýže, zalijeme smetanou a povaříme do husta.
- Mušle s pórkovou pěnou upravíme na talířky a podáváme teplé.