Mušle s pórkovou pěnou

Ingredience


Citronová šťáva 30 ml
Lanýž 40 g
Mušle svatojakubské 400 g
Olej olivový extra panenský 40 g
Pepř černý mletý 1 g
Pórek 200 g
Šalotka 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 60 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku oloupeme a spolu s pórkem pokrájíme nadrobno, lanýže očistíme a nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou a dáme zatím stranou. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s pórkem, orestujeme, přidáme maso z mušlí, osolíme, opepříme a smažíme přibližně 3 minuty. Přidáme lanýže, zalijeme smetanou a povaříme do husta.
  2. Mušle s pórkovou pěnou upravíme na talířky a podáváme teplé.