Filety z parmice se zeleninovou rýží
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Parmice |
800 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rýže dušená |
400 g |
Sůl |
10 g |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev nastrouháme nahrubo, zázvor na jemno, česnek prolisujeme, hrášek scedíme.
- Filety z parmice osolíme, opepříme, v pánvi na oleji osmažíme z obou stran do zlatova. Ze strany, kde je kůže, smažíme trochu déle. Filety vyjmeme, do výpeku nasypeme zeleninu, orestujeme, přidáme dušenou rýži, promícháme a prohřejeme.
- Filety upravíme na talíře, ze zeleninové rýže utvoříme kopečky a přidáme k filetům.