Filety z parmice se zeleninovou rýží

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Mrkev kořen 100 g
Olej olivový extra panenský 40 g
Parmice 800 g
Pepř černý mletý 1 g
Rýže dušená 400 g
Sůl 10 g
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev nastrouháme nahrubo, zázvor na jemno, česnek prolisujeme, hrášek scedíme.
  2. Filety z parmice osolíme, opepříme, v pánvi na oleji osmažíme z obou stran do zlatova. Ze strany, kde je kůže, smažíme trochu déle. Filety vyjmeme, do výpeku nasypeme zeleninu, orestujeme, přidáme dušenou rýži, promícháme a prohřejeme.
  3. Filety upravíme na talíře, ze zeleninové rýže utvoříme kopečky a přidáme k filetům.