Dýňové bábovičky s mandlovou šlehačkou

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Dýně 100 g
Mandle mleté 40 g
Šlehačka ve spreji 100 g
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Želatina bílá plátky 2 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátek želatiny vložíme do malého množství vody, necháme nabobtnat. Do rendlíku vlijeme smetanu, přidáme cukr, provaříme, aby se cukr rozpustil, odstavíme. Přidáme vymačkanou želatinu a mícháme, až se rozpustí. Přimícháme kostičky dýňové dužiny, směs nalijeme do malých formiček a necháme vychladnout.
  2. Bábovičky vyklopíme, upravíme na talířky, ozdobíme šlehačkou a posypeme mletými mandlemi.