Dýňové bábovičky s mandlovou šlehačkou
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Dýně |
100 g |
Mandle mleté |
40 g |
Šlehačka ve spreji |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Želatina bílá plátky |
2 plátek |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátek želatiny vložíme do malého množství vody, necháme nabobtnat. Do rendlíku vlijeme smetanu, přidáme cukr, provaříme, aby se cukr rozpustil, odstavíme. Přidáme vymačkanou želatinu a mícháme, až se rozpustí. Přimícháme kostičky dýňové dužiny, směs nalijeme do malých formiček a necháme vychladnout.
- Bábovičky vyklopíme, upravíme na talířky, ozdobíme šlehačkou a posypeme mletými mandlemi.