Žampionová polévka s liškami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
80 g |
Houby sušené |
30 g |
Lišky čerstvé |
100 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pažitka |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Šalotka |
40 g |
Sůl |
8 g |
Sýr smetanový tavený 45% |
70 g |
Vývar slepičí |
800 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony a lišky očistíme, nakrájíme na menší kousky. Cibuli, šalotku a česnek oloupeme, pokrájíme nadrobno, sušené houby rozdrtíme na prášek. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, česnek, šalotku a osmahneme. Přidáme houby, houbový prášek, orestujeme. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme čtvrt hodiny. Přidáme tavený sýr, zmírníme oheň a velmi zvolna vaříme, až se sýr úplně roztaví.
- Nakonec polévku rozmixujeme do hladka, porce posypeme posekanou pažitkou a podáváme.