Žampionová polévka s liškami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule červená 80 g
Houby sušené 30 g
Lišky čerstvé 100 g
Máslo čerstvé 40 g
Pažitka 40 g
Pepř černý mletý 1 g
Šalotka 40 g
Sůl 8 g
Sýr smetanový tavený 45% 70 g
Vývar slepičí 800 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony a lišky očistíme, nakrájíme na menší kousky. Cibuli, šalotku a česnek oloupeme, pokrájíme nadrobno, sušené houby rozdrtíme na prášek. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, česnek, šalotku a osmahneme. Přidáme houby, houbový prášek, orestujeme. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme čtvrt hodiny. Přidáme tavený sýr, zmírníme oheň a velmi zvolna vaříme, až se sýr úplně roztaví.
  2. Nakonec polévku rozmixujeme do hladka, porce posypeme posekanou pažitkou a podáváme.