Koláčky s černým rybízem

Ingredience


Cukr třtinový 100 g
Kompot rybízový 200 g
Lékořice - kořen 7 g
Listové těsto 200 g
Pomerančová šťáva 50 ml
Sýr Brie 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do rendlíku nalijeme kompot z černého rybízu, přilijeme pomerančovou šťávu, přisypeme cukr a vaříme 20 minut do husta. Přidáme mletou lékořici, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout. Plát listového těsta rozložíme na stůl, vykrojíme z něj čtyři kolečka, vyskládáme na plech, potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. Koláčky vyjmeme, na každý rovnoměrně naneseme rybízovou směs, navrch položíme tenké plátky sýra a plech vrátíme na dvě minuty do trouby, aby se sýr trochu roztekl.
  2. Koláčky rozdělíme na talířky a teplé podáváme.