Koláčky s černým rybízem
Ingredience
Cukr třtinový |
100 g |
Kompot rybízový |
200 g |
Lékořice - kořen |
7 g |
Listové těsto |
200 g |
Pomerančová šťáva |
50 ml |
Sýr Brie |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 37 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do rendlíku nalijeme kompot z černého rybízu, přilijeme pomerančovou šťávu, přisypeme cukr a vaříme 20 minut do husta. Přidáme mletou lékořici, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout. Plát listového těsta rozložíme na stůl, vykrojíme z něj čtyři kolečka, vyskládáme na plech, potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. Koláčky vyjmeme, na každý rovnoměrně naneseme rybízovou směs, navrch položíme tenké plátky sýra a plech vrátíme na dvě minuty do trouby, aby se sýr trochu roztekl.
- Koláčky rozdělíme na talířky a teplé podáváme.