Čokoládový krém s estragonem
Ingredience
Čokoláda hořká |
80 g |
Estragon |
3 g |
Mandle |
20 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Smetana 16% (pochoutková) |
50 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do hrnce nalijeme mléko, smetanu, přidáme sušený estragon a vaříme zvolna 10 minut, aby se estragon vylouhoval. Přecedíme, mléko vrátíme zpět do hrnce, přisypeme nastrouhanou čokoládu, povaříme 5 minut, než krém začne houstnout, metlou krém vyšleháme, nalijeme do pohárků a necháme vychladnout.
- Před podáváním dáme krém na chvíli do mrazáku, ozdobíme drcenými mandlemi a podáváme.