Tykvový koláč s bílou čokoládou

Ingredience


Čokoláda bílá 90 g
Cukr moučkový 80 g
Kardamom 5 g
Kypřicí prášek do pečiva 10 g
Mléko - podmáslí 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 255 g
Olej olivový extra panenský 125 g
Olej slunečnicový 20 g
Sůl 5 g
Tresť vanilková 8 ml
Tuk 20 g
Tykev 600 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tykev rozkrojíme napůl, dužinu lehce potřeme olejem, tykev položíme na plech, vložíme do trouby a pečeme 45 - 50 minut. Necháme vychladnout, vydlabeme dužinu a rozmixujeme ji. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme panenský olej, cukr, podmáslí a vanilkovou esenci. Vymícháme do hladka. Přidáme tykvovou kaši, prášek do pečiva, mouku, sůl, kardamom, strouhanou čokoládu a vypracujeme hladké těsto. Naplníme formu vymazanou tukem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut.
  2. Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.