Tykvový koláč s bílou čokoládou
Ingredience
Čokoláda bílá |
90 g |
Cukr moučkový |
80 g |
Kardamom |
5 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
10 g |
Mléko - podmáslí |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
255 g |
Olej olivový extra panenský |
125 g |
Olej slunečnicový |
20 g |
Sůl |
5 g |
Tresť vanilková |
8 ml |
Tuk |
20 g |
Tykev |
600 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Tykev rozkrojíme napůl, dužinu lehce potřeme olejem, tykev položíme na plech, vložíme do trouby a pečeme 45 - 50 minut. Necháme vychladnout, vydlabeme dužinu a rozmixujeme ji. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme panenský olej, cukr, podmáslí a vanilkovou esenci. Vymícháme do hladka. Přidáme tykvovou kaši, prášek do pečiva, mouku, sůl, kardamom, strouhanou čokoládu a vypracujeme hladké těsto. Naplníme formu vymazanou tukem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut.
- Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.