Kuřecí maso se žampiony a pomeranči

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 200 g
Citronová šťáva 30 ml
Kuřecí stehna 1600 g
Olej olivový 80 g
Olivy nakládané 80 g
Paprika mletá sladká 30 g
Pepř černý mletý 2 g
Pomeranče 100 g
Pomerančová šťáva 40 ml
Rajčata loupaná (konzervovaná) 450 g
Rozinky tmavé 80 g
Sůl 12 g
Víno bílé 750 ml
Žampiony čerstvé 900 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, pomeranč omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, které rozčtvrtíme. Žampiony nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej, přiložíme osolená a opepřená kuřecí stehna, osmažíme ze všech stran. Stehna vyjmeme, do oleje vsypeme cibuli, orestujeme, k cibuli vrátíme stehna, podlijeme bílým vínem, přidáme česnek, plátky oliv, žampiony, pomeranč, scezená rajčata, rozinky, přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu, osolíme i opepříme podle chuti, přidáme mletou papriku, hrnec zakryjeme a hodinu dusíme.
  2. Během dušení se maso oddělí od kostí, vyndáme je, kuřecí pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.