Kuřecí maso se žampiony a pomeranči
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
200 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Kuřecí stehna |
1600 g |
Olej olivový |
80 g |
Olivy nakládané |
80 g |
Paprika mletá sladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Pomeranče |
100 g |
Pomerančová šťáva |
40 ml |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
450 g |
Rozinky tmavé |
80 g |
Sůl |
12 g |
Víno bílé |
750 ml |
Žampiony čerstvé |
900 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, pomeranč omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, které rozčtvrtíme. Žampiony nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej, přiložíme osolená a opepřená kuřecí stehna, osmažíme ze všech stran. Stehna vyjmeme, do oleje vsypeme cibuli, orestujeme, k cibuli vrátíme stehna, podlijeme bílým vínem, přidáme česnek, plátky oliv, žampiony, pomeranč, scezená rajčata, rozinky, přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu, osolíme i opepříme podle chuti, přidáme mletou papriku, hrnec zakryjeme a hodinu dusíme.
- Během dušení se maso oddělí od kostí, vyndáme je, kuřecí pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.