Bezlepkové oříškové tyčinky

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 150 g
Ořechy lískové 140 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomleté lískové oříšky vsypeme do mísy, přidáme 140 g moučkového cukru, vaječný bílek, skořici a citrónovou kůru. Promícháme, směs dáme na vál, který jsme posypali moučkovým cukrem (asi 10 g), důkladně těsto uhněteme. Vyválíme tenkou placku o síle cca 5 mm, rádýlkem krájíme tyčinky široké asi 1 - 1,5 cm. Položíme je na plech, vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby, předehřáté na 140°C. Pečeme do zlatova přibližně 15 minut, podáváme vychladlé.