Bezlepkové meruňkové knedlíky

Ingredience


Meruňky 500 g
Krupice bezlepková 130 g
Mouka bezlepková 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tvaroh měkký 400 g
Vejce slepičí 1 ks
Mouka bezlepková 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3 l
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 80 g
Tvaroh tvrdý 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené zralé meruňky vypeckujeme. Do mísy vložíme měkký tvaroh, vejce, bezlepkovou krupici, bezlepkovou mouku a sůl. Ze všech ingrediencí dobře vypracujeme těsto, které musí být vláčné. Dáme ho na pomoučený vál (poprášíme 2 - 3 lžícemi bezlepkové mouky), znovu těsto uhněteme. Utvoříme dlouhý váleček přibližně o průměru 5 cm. Nakrájíme dílky, dlouhé asi 2 cm, do každého zabalíme polovinu meruňky. Knedlíky dobře uzavřeme, aby z nich nevytekla šťáva.
  2. Ve větším hrnci přivedeme k varu 2 - 3 litry vody s 1 lžičkou soli, knedlíky opatrně vhazujeme do vroucí vody. Podle velikosti je vaříme 8 - 10 minut. Hotové knedlíky vyjmeme sítem, necháme okapat, dáváme na talíře. Posypeme tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem, hned podáváme.