Bezlepkové meruňkové knedlíky
Ingredience
Meruňky |
500 g |
Krupice bezlepková |
130 g |
Mouka bezlepková |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tvaroh měkký |
400 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Mouka bezlepková |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 l |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
80 g |
Tvaroh tvrdý |
250 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené zralé meruňky vypeckujeme. Do mísy vložíme měkký tvaroh, vejce, bezlepkovou krupici, bezlepkovou mouku a sůl. Ze všech ingrediencí dobře vypracujeme těsto, které musí být vláčné. Dáme ho na pomoučený vál (poprášíme 2 - 3 lžícemi bezlepkové mouky), znovu těsto uhněteme. Utvoříme dlouhý váleček přibližně o průměru 5 cm. Nakrájíme dílky, dlouhé asi 2 cm, do každého zabalíme polovinu meruňky. Knedlíky dobře uzavřeme, aby z nich nevytekla šťáva.
- Ve větším hrnci přivedeme k varu 2 - 3 litry vody s 1 lžičkou soli, knedlíky opatrně vhazujeme do vroucí vody. Podle velikosti je vaříme 8 - 10 minut. Hotové knedlíky vyjmeme sítem, necháme okapat, dáváme na talíře. Posypeme tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem, hned podáváme.