Zeleninová polévka se sýrovými knedlíčky
Ingredience
Cukr moučkový |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
25 g |
Olej slunečnicový |
20 g |
Paprikové lusky čerstvé |
200 g |
Pažitka |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata |
200 g |
Šalotka |
200 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata, papriky bez jádřinců a šalotky nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, osmahneme, přidáme rajčata, papriky, cukr, sůl, pepř, zalijeme vodou a vaříme 30 minut do měkka. Polévku rozmixujeme, sýr nastrouháme na jemno, pažitku posekáme. Do misky nasypeme mouku, přidáme sýr, pažiku a promícháme. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, ze sýrové směsi tvarujeme malé knedlíčky, které osmahneme na oleji do křupava.
- Do polévkových misek nalijeme polévku, přisypeme sýrové knedlíčky a podáváme.