Kachní carpaccio s ředkvičkami
Ingredience
Citronová šťáva |
20 ml |
Kachní prsa |
200 g |
Kmín drcený |
8 g |
Med včelí |
40 g |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Ředkvička |
200 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kachní prsa bez kůže pokrájíme na velmi tenké plátky, ředkvičky na silnější plátky, med smícháme s olejem a citronovou šťávou. Plátky masa rozložíme na talíř, osolíme, opepříme, zakapeme polovinou medové zálivky, zakryjeme alobalem a dáme na hodinu do lednice. Plátky ředkviček zakapeme druhou polovinou zálivky, vložíme také do lednice.
- Maso s ředkvičkami střídavě skládáme na servírovací talíř, posypeme drceným kmínem a podáváme.