Paprikový lusk plněný masem a rýží

Ingredience


Cibule 200 g
Cukr krupice 50 g
Hovězí maso přední 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Ocet kvasný lihový 50 ml
Paprikové lusky čerstvé 1000 g
Pepř černý mletý 1 g
Protlak rajčatový 300 g
Rýže loupaná 150 g
Sůl 30 g
Tuk 120 g
Vejce slepičí 40 g
Vepřová plec 300 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně umeleme. Mírně osolíme, přidáme rozmíchané vejce, pepř, uvařenou prochladlou rýži a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.
  2. Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme stopky a vnitřky zbavíme semen. Připravenou směsí masa papriky naplníme.
  3. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na části tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme rajčatový protlak, zastříkneme vodou, přilijeme trochu octa a vše krátce povaříme.
  4. Do tohoto základu narovnáme naplněné papriky a dusíme je zvolna asi 1/2 hodiny. Potom papriky vyjmeme.
  5. Zbylý základ zahustíme světlou zásmažkou z tuku a z prosáté mouky, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  6. Před koncem varu omáčku přisladíme, dosolíme a nakonec ji přecedíme na papriky, které v ní ještě krátce podusíme.