Paprikový lusk plněný masem a rýží
Ingredience
Cibule |
200 g |
Cukr krupice |
50 g |
Hovězí maso přední |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Ocet kvasný lihový |
50 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
1000 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Protlak rajčatový |
300 g |
Rýže loupaná |
150 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
120 g |
Vejce slepičí |
40 g |
Vepřová plec |
300 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně umeleme. Mírně osolíme, přidáme rozmíchané vejce, pepř, uvařenou prochladlou rýži a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.
- Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme stopky a vnitřky zbavíme semen. Připravenou směsí masa papriky naplníme.
- Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na části tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme rajčatový protlak, zastříkneme vodou, přilijeme trochu octa a vše krátce povaříme.
- Do tohoto základu narovnáme naplněné papriky a dusíme je zvolna asi 1/2 hodiny. Potom papriky vyjmeme.
- Zbylý základ zahustíme světlou zásmažkou z tuku a z prosáté mouky, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- Před koncem varu omáčku přisladíme, dosolíme a nakonec ji přecedíme na papriky, které v ní ještě krátce podusíme.