Marmeláda z cibule a rozinek

Ingredience


Badyán 5 g
Bazalka 20 g
Cibule 500 g
Cukr třtinový 60 g
Estragon 20 g
Fenykl obecný 5 g
Hřebíček 5 g
Koňak 25 ml
Olej olivový 200 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rozinky bílé 100 g
Rozmarýn čerstvý 20 g
Saturejka 20 g
Skořice mletá 5 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 20 g
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, pokrájíme na drobno, rozmarýn, tymián, bazalku, saturejku a estragon posekáme na jemno. Do hrnce nasypeme cibuli, zalijeme olejem, vodou, přidáme mletou skořici, hřebíček, badyán, fenykl, pepř, sůl a vaříme 30 minut. Nyní přidáme světlé rozinky, cukr, nasekané bylinky, zakápneme koňakem a vaříme dalších 30 minut.
  2. Cibule by měla být zcela rozvařená. Takto připravenou marmeládu používáme k pečené zvěřině. Skladujeme v lednici.