Marmeláda z cibule a rozinek
Ingredience
Badyán |
5 g |
Bazalka |
20 g |
Cibule |
500 g |
Cukr třtinový |
60 g |
Estragon |
20 g |
Fenykl obecný |
5 g |
Hřebíček |
5 g |
Koňak |
25 ml |
Olej olivový |
200 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rozinky bílé |
100 g |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Saturejka |
20 g |
Skořice mletá |
5 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Cibuli oloupeme, pokrájíme na drobno, rozmarýn, tymián, bazalku, saturejku a estragon posekáme na jemno. Do hrnce nasypeme cibuli, zalijeme olejem, vodou, přidáme mletou skořici, hřebíček, badyán, fenykl, pepř, sůl a vaříme 30 minut. Nyní přidáme světlé rozinky, cukr, nasekané bylinky, zakápneme koňakem a vaříme dalších 30 minut.
- Cibule by měla být zcela rozvařená. Takto připravenou marmeládu používáme k pečené zvěřině. Skladujeme v lednici.