Piškoty s rebarborovou kaší
Ingredience
Cukr krupice |
25 g |
Likér Maraschino (Maraska) |
20 ml |
Piškoty cukrářské |
100 g |
Reveň (Rebarbora) |
400 g |
Rybíz červený |
100 g |
Sirup Monin - grenadina |
30 ml |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rebarboru oloupeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr a vaříme 25 minut, až bude rebarbora úpně měkká. Scedíme, necháme vychladnout, vložíme do mixéru, přidáme grenadinu a rozmixujeme na kaši.
- Na talířky upravíme piškoty, na ně naneseme vrstvu rebarborové kaše, posypeme kuličkami rybízu, zakápneme likérem a podáváme.