Olivové pesto s parmazánem
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový |
150 ml |
Oříšky piniové |
60 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Sýr Parmezán |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Petrželku a bazalku posekáme nadrobno. Česnek utřeme, piniové oříšky rozmixujeme, nebo je roztlučeme ve hmoždíři, Parmezán nastrouháme. Rozdrcené suroviny smícháme s olivovým olejem do hladka. Nakonec toto pesto ochutíme bílým pepřem. Hotové pesto servírujeme s teplými, vařenými těstovinami, v případě, že nám troch a pesta zbude, uchováváme ho v lednici v uzavřené nádobě.