Mátový pudink

Ingredience


Cukr vanilka 200 g
Máslo čerstvé 30 g
Máta 20 g
Mléko polotučné 500 ml
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme lístky máty a přivedeme k varu. Jakmile mléko dosáhne bodu varu, odstavíme a necháme louhovat až do vychladnutí. Do misky rozklepneme vejce, přisypeme vanilkový cukr a vyšleháme. Za stálého šlehání postupně přilijeme mátové mléko. Formičky na pudink vymažeme máslem, nalijeme do nich mléčnou směs, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 45 minut.
  2. Formičky vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a před podáváním vychladíme v lednici.