Mátový pudink
Ingredience
Cukr vanilka |
200 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Máta |
20 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme mléko, přidáme lístky máty a přivedeme k varu. Jakmile mléko dosáhne bodu varu, odstavíme a necháme louhovat až do vychladnutí. Do misky rozklepneme vejce, přisypeme vanilkový cukr a vyšleháme. Za stálého šlehání postupně přilijeme mátové mléko. Formičky na pudink vymažeme máslem, nalijeme do nich mléčnou směs, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 45 minut.
- Formičky vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a před podáváním vychladíme v lednici.