Rybí filé na červeném víně

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Filé rybí 700 g
Máslo čerstvé 130 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 5 g
Víno červené 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oprané, na stejné porce nakrájené rybí filé osolíme, opepříme, v pánvi na 80 másla opečeme do měkka a necháme stranou. Udržujeme teplé.
  2. Do vypečeného másla vložíme na malé kousky nakrájený celer a mrkev. Posypeme moukou, zapražíme, poté zalijeme vínem, vložíme rajčata, tymián, dochutíme zbylým pepřem a solí. Dusíme do měkka a do mírného zahuštění omáčky. Před dokončením dušení vložíme do omáčky zbylé máslo, dobře promícháme a stáhneme ze sporáku.
  3. Opečené a teplé rybí filé pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme teplou omáčkou a s vhodnou přílohou podáváme.