Makrela naložená v soli
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Citronová šťáva |
3 ml |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g |
Kečup ostrý |
2 polévková lžíce |
Kedlubna |
100 g |
Makrela obecná |
800 g |
Olej slunečnicový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Protlak rajčatový |
100 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Důkladně očištěné a oprané makrely naložíme do soli na celou noc. Poté je opečme v pánvi na rozpáleném oleji do červena. Vypečený olej přecedíme a vrátíme zpátky na pánev. Přidáme na malé kostičky nakrájenou kedlubnu, petržel, celer a chvilku dusíme. Zalijeme vínem, přidáme protlak, kečup, zelený hrášek. Zahustíme moukou, za občasného míchání vaříme do zahoustnutí omáčky. Před dodušením dochutíme špetkou soli, pepřem, citrónovou šťávou.
- Opečené makrely naaranžujeme na jednotlivé talíře, přilijeme omáčku a podáváme.