Makrela naložená v soli

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Citronová šťáva 3 ml
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 150 g
Kečup ostrý 2 polévková lžíce
Kedlubna 100 g
Makrela obecná 800 g
Olej slunečnicový 80 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Protlak rajčatový 100 g
Sůl 1 polévková lžíce
Víno bílé 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Důkladně očištěné a oprané makrely naložíme do soli na celou noc. Poté je opečme v pánvi na rozpáleném oleji do červena. Vypečený olej přecedíme a vrátíme zpátky na pánev. Přidáme na malé kostičky nakrájenou kedlubnu, petržel, celer a chvilku dusíme. Zalijeme vínem, přidáme protlak, kečup, zelený hrášek. Zahustíme moukou, za občasného míchání vaříme do zahoustnutí omáčky. Před dodušením dochutíme špetkou soli, pepřem, citrónovou šťávou.
  2. Opečené makrely naaranžujeme na jednotlivé talíře, přilijeme omáčku a podáváme.