Lososové filety s ředkvičkami
Ingredience
Citronová šťáva |
60 ml |
Losos - filety |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Ocet jablečný |
30 ml |
Olej olivový extra panenský |
80 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Ředkvička |
300 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z lososa osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. Do misky nalijeme panenský olej, jablečný ocet, přidáme špetku soli a důkladně promícháme.
- V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme filety nejdříve kůží dolů a smažíme z obou stran do zlatova. Filety vyjmeme, do výpeku přisypeme ředkvičky a osmahneme.
- Na talíře upravíme filety, doplníme ředkvičkami a přelijeme zálivkou.