Lososové filety s ředkvičkami

Ingredience


Citronová šťáva 60 ml
Losos - filety 800 g
Máslo čerstvé 50 g
Ocet jablečný 30 ml
Olej olivový extra panenský 80 ml
Pepř černý mletý 1 g
Ředkvička 300 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z lososa osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. Do misky nalijeme panenský olej, jablečný ocet, přidáme špetku soli a důkladně promícháme.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme filety nejdříve kůží dolů a smažíme z obou stran do zlatova. Filety vyjmeme, do výpeku přisypeme ředkvičky a osmahneme.
  3. Na talíře upravíme filety, doplníme ředkvičkami a přelijeme zálivkou.