Těstoviny se žampiony a smetanou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
75 g |
Těstoviny konzumní |
300 g |
Žampiony čerstvé |
750 g |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce na obalu. Žampiony opláchneme, necháme okapat a pokrájíme na plátky. Lístky šalvěje a čerstvý rozmarýn pokrájíme na drobno.
- Do wok pánve nalijeme olej, rozpálíme ho na prudkém ohni. Do oleje prolisujeme česnek a přidáme nasekané bylinky. Po minutě přidáme houby a za stálého míchání opékáme další tři minuty.
- Přilijeme do pánve smetanu, vše ochutíme dle vlastní chuti solí a pepřem. Necháme vařit dvě minuty a přidáme uvařené těstoviny. Pořádně promícháme, přimícháme nastrouhaný Parmezán a ihned podáváme.