Těstoviny se žampiony a smetanou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 75 g
Těstoviny konzumní 300 g
Žampiony čerstvé 750 g
Olej olivový 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce na obalu. Žampiony opláchneme, necháme okapat a pokrájíme na plátky. Lístky šalvěje a čerstvý rozmarýn pokrájíme na drobno.
  2. Do wok pánve nalijeme olej, rozpálíme ho na prudkém ohni. Do oleje prolisujeme česnek a přidáme nasekané bylinky. Po minutě přidáme houby a za stálého míchání opékáme další tři minuty.
  3. Přilijeme do pánve smetanu, vše ochutíme dle vlastní chuti solí a pepřem. Necháme vařit dvě minuty a přidáme uvařené těstoviny. Pořádně promícháme, přimícháme nastrouhaný Parmezán a ihned podáváme.