Koláč s datlemi a medem
Ingredience
Datle sušené |
250 g |
Listové těsto |
300 g |
Mandle plátky |
100 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Med včelí |
250 g |
Pomerančová šťáva |
50 ml |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Plech vyložíme papírem na pečení, na něj dáme plát listového těsta, potřeme roztaveným máslem, vložíme do trouby a pečeme 15 až 20 minut do zlatova. Těsto vyjmeme a necháme chladnout.
- V pánvi rozehřejeme med, přilijeme vodu, pomerančovou šťávu, sušené fíky trochu pokrájíme a přidáme do pánve. Prohřejeme, naneseme na těsto, rozetřeme po celé ploše, posypeme plátky mandlí, naporcujeme a ještě teplé podáváme.