Bulgurové rizoto
Ingredience
Bulgur |
600 g |
Máta |
20 g |
Okurka salátová |
200 g |
Paprika červená |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
5 g |
Vývar zeleninový |
1600 ml |
Citronová šťáva |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Bulgur nasypeme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, povaříme 2 minuty, odstavíme a necháme půl hodiny bobtnat. Tekutina by se měla vsáknout.
- Rajčata, papriky bez jádřinců a okurku nakrájíme na drobné kostičky, lístky máty posekáme na jemno. Zeleninu s mátou přidáme k bulguru, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
- Bulgurové rizoto rozdělíme na talíře a podáváme. Před podáváním můžeme ještě vychladit v lednici.