Bulgurové rizoto

Ingredience


Bulgur 600 g
Máta 20 g
Okurka salátová 200 g
Paprika červená 200 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata 200 g
Sůl 5 g
Vývar zeleninový 1600 ml
Citronová šťáva 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bulgur nasypeme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, povaříme 2 minuty, odstavíme a necháme půl hodiny bobtnat. Tekutina by se měla vsáknout.
  2. Rajčata, papriky bez jádřinců a okurku nakrájíme na drobné kostičky, lístky máty posekáme na jemno. Zeleninu s mátou přidáme k bulguru, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
  3. Bulgurové rizoto rozdělíme na talíře a podáváme. Před podáváním můžeme ještě vychladit v lednici.