Telecí rolky s perníkem
Ingredience
Arašídy |
15 g |
Cibule |
120 g |
Citronová šťáva |
3 ml |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Perník |
30 g |
Sůl |
10 g |
Telecí kýta |
600 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, telecí řízky naklepeme na tenké plátky, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme mleté ořechy, promícháme a měkkým máslem potřeme plátky masa z jedné strany.
- V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, přisypeme strouhaný perník, vejce, rychle promícháme a jakmile vejce ztuhne, odstavíme. Směs z pánve rovnoměrně naneseme na plátky masa (na pomazanou stranu), zavineme do rolek, zpevníme párátky, vložíme do pánve s rozehřátým zbylým olejem a ze všech stran osmahneme. Podlijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou, zakryjeme a dusíme do měkka.