Telecí rolky s perníkem

Ingredience


Arašídy 15 g
Cibule 120 g
Citronová šťáva 3 ml
Máslo čerstvé 80 g
Olej olivový extra panenský 40 g
Pepř černý mletý 1 g
Perník 30 g
Sůl 10 g
Telecí kýta 600 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, telecí řízky naklepeme na tenké plátky, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme mleté ořechy, promícháme a měkkým máslem potřeme plátky masa z jedné strany.
  2. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, přisypeme strouhaný perník, vejce, rychle promícháme a jakmile vejce ztuhne, odstavíme. Směs z pánve rovnoměrně naneseme na plátky masa (na pomazanou stranu), zavineme do rolek, zpevníme párátky, vložíme do pánve s rozehřátým zbylým olejem a ze všech stran osmahneme. Podlijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou, zakryjeme a dusíme do měkka.