Hovězí maso dušené s pomerančem
Ingredience
Cibule |
200 g |
Hovězí plec |
800 g |
Olej olivový extra panenský |
35 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pomeranče |
200 g |
Protlak rajčatový |
60 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na větší kusy, cibuli nadrobno, pomeranč oloupeme, kůru pokrájíme na slabounké nudličky a z pomeranče vymačkáme šťávu. V hrnci rozehřejem olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přisypeme kůru, zalijeme pomerančovou šťávou, přidáme rajčatový protlak, maso osolíme, opepříme, přidáme do hrnce, podle potřeby přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme do měkka.