Hovězí maso dušené s pomerančem

Ingredience


Cibule 200 g
Hovězí plec 800 g
Olej olivový extra panenský 35 g
Pepř černý mletý 1 g
Pomeranče 200 g
Protlak rajčatový 60 g
Sůl 8 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na větší kusy, cibuli nadrobno, pomeranč oloupeme, kůru pokrájíme na slabounké nudličky a z pomeranče vymačkáme šťávu. V hrnci rozehřejem olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přisypeme kůru, zalijeme pomerančovou šťávou, přidáme rajčatový protlak, maso osolíme, opepříme, přidáme do hrnce, podle potřeby přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme do měkka.