Papriko- rajčatová studená omáčka pro celiaktiky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Paprika červená 60 g
Paprika zelená 100 g
Pepř černý mletý 3 špetka
Rajčata 100 g
Sůl 3 špetka
Víno červené 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme je, rozkrojíme a zbavím semínek. Nakrájíme je na kostičky a dám do mixéru. Červenou i zelenou masitou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky, které přidáme k rajčatům. Ještě doložíme 2 stroužky prolisovaného česneku a směs rozmixujeme na kaši. Červené víno smícháme s olivovým olejem a zašleháme ho do zeleninového protlaku. Ochutíme solí, pepřem a omáčku dáme vychladit.