Papriko- rajčatová studená omáčka pro celiaktiky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
60 g |
Paprika zelená |
100 g |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
3 špetka |
Víno červené |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme je, rozkrojíme a zbavím semínek. Nakrájíme je na kostičky a dám do mixéru. Červenou i zelenou masitou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky, které přidáme k rajčatům. Ještě doložíme 2 stroužky prolisovaného česneku a směs rozmixujeme na kaši. Červené víno smícháme s olivovým olejem a zašleháme ho do zeleninového protlaku. Ochutíme solí, pepřem a omáčku dáme vychladit.