Bezlepkové jáhlové knedlíčky

Ingredience


Jáhly - loupané proso 80 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sýr Eidam cihla 30% 60 g
Sůl 2 špetka
Voda pitná 2.5 dl
Mouka bezlepková 16 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jáhly dobře propereme v horké vodě. Vložíme je do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu je vaříme 30 - 40 minut na kaši. Do husté vychladlé kaše přimícháme bezlepkovou mouku, vejce, sůl a pepř podle chuti. Promícháme, necháme chvíli odpočinout. V hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody s 1 - 2 lžičkou soli. Pomocí lžíce z jáhlového těsta vykrojíme určité množství a vytvoříme kulaté knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody. Podle velikosti je budeme vařit přibližně 4 - 6 minut. Uvařené knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou. Na talíři je hned posypeme nastrouhaným sýrem a nadrobno pokrájenou omytou petrželkou.