Bezlepkové jáhlové knedlíčky
Ingredience
Jáhly - loupané proso |
80 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sýr Eidam cihla 30% |
60 g |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
2.5 dl |
Mouka bezlepková |
16 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Jáhly dobře propereme v horké vodě. Vložíme je do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu je vaříme 30 - 40 minut na kaši. Do husté vychladlé kaše přimícháme bezlepkovou mouku, vejce, sůl a pepř podle chuti. Promícháme, necháme chvíli odpočinout. V hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody s 1 - 2 lžičkou soli. Pomocí lžíce z jáhlového těsta vykrojíme určité množství a vytvoříme kulaté knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody. Podle velikosti je budeme vařit přibližně 4 - 6 minut. Uvařené knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou. Na talíři je hned posypeme nastrouhaným sýrem a nadrobno pokrájenou omytou petrželkou.