Mangový koláč

Mangový koláč - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Mango 250 g
Máslo čerstvé 175 g
Mouka pšeničná hladká T 650 175 g
Rozmarýn čerstvý 15 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Voda pitná 70 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmarýn posekáme na jemno, mango oloupeme a dužinu nakrájíme na tenčí plátky. V pánvi rozehřejeme 75 g másla, přidáme polovinu cukru a necháme rozpustit. Směs přelijeme do formy na koláče, zasypeme plátky manga, vložíme do vyhřáté trouby, necháme pár minut zapéct, aby cukr zkaramelizoval a formu vyndáme z trouby. Do mísy nasypeme mouku, přidáme zbylé máslo, zbytek cukru, přilijeme trochu vody a vypracujeme těsto. Na karamel ve formě nasypeme rozmarýn, zakryjeme těstem, vrátíme zpět do trouby a pečeme půl hodiny.
  2. Koláč vyklopíme z formy, zalijeme smetanou, naporcujeme a podáváme.