Mangový koláč
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Mango |
250 g |
Máslo čerstvé |
175 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
175 g |
Rozmarýn čerstvý |
15 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Voda pitná |
70 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rozmarýn posekáme na jemno, mango oloupeme a dužinu nakrájíme na tenčí plátky. V pánvi rozehřejeme 75 g másla, přidáme polovinu cukru a necháme rozpustit. Směs přelijeme do formy na koláče, zasypeme plátky manga, vložíme do vyhřáté trouby, necháme pár minut zapéct, aby cukr zkaramelizoval a formu vyndáme z trouby. Do mísy nasypeme mouku, přidáme zbylé máslo, zbytek cukru, přilijeme trochu vody a vypracujeme těsto. Na karamel ve formě nasypeme rozmarýn, zakryjeme těstem, vrátíme zpět do trouby a pečeme půl hodiny.
- Koláč vyklopíme z formy, zalijeme smetanou, naporcujeme a podáváme.