Rebarborový koláč s banány

Ingredience


Banány 300 g
Čokoláda bílá 100 g
Cukr moučkový 50 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Reveň (Rebarbora) 500 g
Skořice mletá 15 g
Ovesné vločky 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Banány oloupeme, trochu pokrájíme, rebarboru oloupeme, nakrájíme nahrubo, spolu s banány vložíme do hrnce a na mírném ohni dusíme velmi zvolna 15 až 20 minut. Ovoce by mělo být téměř rozvařené, vlastní šťáva odpařená.
  2. Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, máslo, ovesné vločky a vypracujeme lehce drobivé těsto. Oovce vložíme na dno formy, zasypeme rozdrcenou bílou čokoládou, zakryjeme těstem, posypeme troškou skořice, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při vyšší teplotě asi 10 minut.
  3. Koláč vyklopíme z formy, necháme vychladnout a podáváme.