Čínské nudle s krevetami a zeleninou
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
150 g |
Fazolové lusky |
300 g |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Nudle čínské vaječné |
250 g |
Olej sezamový |
40 ml |
Omáčka sladkokyselá |
40 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čínské nudle uvaříme podle návodu na obalu ve dvou litrech osolené vody. Uvařené scedíme a necháme okapat. Ve woku rozpálíme sezamový olej a osmahneme jarní cibulku, nakrájenou na kolečka. Přidáme pokrájené fazolové lusky, nasekanou chilli papričku a pár minut restujeme. Vložíme krevety, 3 minuty opékáme se směsí. Nakonec přimícháme nudle a ještě 3 minuty smažíme společně, vmícháme sójovou a sladkokyselou omáčku, pokrm posuneme na okraj woku. Na střed rozklepneme vejce a usmažíme je, hotová smícháme se zbytkem pokrmu a prohřejeme.