Čínské nudle s krevetami a zeleninou

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 150 g
Fazolové lusky 300 g
Krevety tygří - loupané 200 g
Nudle čínské vaječné 250 g
Olej sezamový 40 ml
Omáčka sladkokyselá 40 ml
Omáčka sójová 40 ml
Sůl 10 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čínské nudle uvaříme podle návodu na obalu ve dvou litrech osolené vody. Uvařené scedíme a necháme okapat. Ve woku rozpálíme sezamový olej a osmahneme jarní cibulku, nakrájenou na kolečka. Přidáme pokrájené fazolové lusky, nasekanou chilli papričku a pár minut restujeme. Vložíme krevety, 3 minuty opékáme se směsí. Nakonec přimícháme nudle a ještě 3 minuty smažíme společně, vmícháme sójovou a sladkokyselou omáčku, pokrm posuneme na okraj woku. Na střed rozklepneme vejce a usmažíme je, hotová smícháme se zbytkem pokrmu a prohřejeme.