Nudle s dýní

Ingredience


Dýně 500 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Muškátový květ 5 g
Nudle vaječné 400 g
Pepř černý mletý 5 g
Pomeranče 0.5 ks
Šalotka 1 ks
Sůl 10 g
Sýr Gruyére 40 g
Voda pitná 1 l
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nastrouháme sýr na struhadle s menšími otvory. Šalotku zbavíme slupky a drobně nasekáme. Vymačkáme šťávu z poloviny pomeranče. Opláchneme dýni, osušíme, oloupeme, očistíme od semínek a nakrájíme na menší kostky.
  2. Nastavíme plotýnku na střední teplotu a rozpustíme na pánvi máslo. Podusíme šalotku do zesklovatění(asi 3 minuty), přidáme pokrájenou dýni a dusíme dalších 5 minut. Poté zalijeme pomerančovou šťávu a vývarem, pomalu vaříme asi 15 minut.
  3. Ve velkém hrnci přivedeme k varu asi 4 litry osolené vody, vhodíme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, necháme vykapat a vrátíme do hrnce.
  4. Mezitím dochutíme dýňovou směs dle chuti muškátovým květem, solí a pepřem, přidáme do hrnce a smícháme s těstovinami. Podáváme na nahřátých talířích a posypané strouhaným sýrem.