Salát z platýze s pomernači

Ingredience


Citronová šťáva 15 ml
Koriandr čerstvý 5 g
Máslo čerstvé 20 g
Olej olivový extra panenský 35 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Platýz - filety 200 g
Pomeranče 100 g
Rum 25 ml
Sůl 5 g
Želé rybízové 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z platýze osolíme, opepříme, usmažíme v pánvi na másle z obou stran a necháme vychladnout. Pomeranč omyjeme, i s kůrou nakrájíme na kostičky. Vychladlou rybu krájíme také na kostičky. Pomeranč nasypeme do mísy, zakapeme rumem, přidáme posekané lístky koriandru, olej, citronovou šťávu, přidáme kostičky platýze, zlehka promícháme a dáme na dvě hodiny do lednice uležet.
  2. Do salátu přimícháme na kostičky rozkrájené rybízové želé a podáváme.