Salát z platýze s pomernači
Ingredience
Citronová šťáva |
15 ml |
Koriandr čerstvý |
5 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
35 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Platýz - filety |
200 g |
Pomeranče |
100 g |
Rum |
25 ml |
Sůl |
5 g |
Želé rybízové |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Filety z platýze osolíme, opepříme, usmažíme v pánvi na másle z obou stran a necháme vychladnout. Pomeranč omyjeme, i s kůrou nakrájíme na kostičky. Vychladlou rybu krájíme také na kostičky. Pomeranč nasypeme do mísy, zakapeme rumem, přidáme posekané lístky koriandru, olej, citronovou šťávu, přidáme kostičky platýze, zlehka promícháme a dáme na dvě hodiny do lednice uležet.
- Do salátu přimícháme na kostičky rozkrájené rybízové želé a podáváme.