Žitný chléb s datlemi
Ingredience
Cukr krupice |
20 g |
Datle |
60 g |
Droždí sušené |
10 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Mouka žitná bílá |
200 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 200 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy nasypeme pšeničnou i žitnou mouku, sůl, cukr, zalijeme vodou, mlékem a rozpuštěným máslem, promícháme. Přidáme sušené droždí a přemístíme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb, po zaznění signálu přihodíme na kousky nakrájené, vypeckované datle a necháme péct.