Trhanec s jahodovou šťávou

Ingredience


Cukr krupice 10 g
Cukr vanilka 20 g
Kompot jahodový 300 g
Mléko plnotučné 5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 70 g
Mouka pšeničná hrubá 60 g
Rozinky bílé 100 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Olej stolní 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mléka v kastrůlku dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr a sůl. Vše důkladně rozšleháme, za stálého míchání přisypeme hladkou i hrubou mouku. Ještě jednou zamícháme (aby nezůstaly hrudky), zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, rozinky.
  2. Připravené těsto naběračkou naléváme do pánvičky s rozpáleným olejem. Opečeme jednu stranu, po obrácení druhou stranu.
  3. Trhanec vidličkou natrháme na stejnoměrné kousky, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci trhanců přelijeme jahodovou šťávou, na povrch naaranžujeme jahody a podáváme.