Trhanec s jahodovou šťávou
Ingredience
Cukr krupice |
10 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kompot jahodový |
300 g |
Mléko plnotučné |
5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g |
Mouka pšeničná hrubá |
60 g |
Rozinky bílé |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mléka v kastrůlku dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr a sůl. Vše důkladně rozšleháme, za stálého míchání přisypeme hladkou i hrubou mouku. Ještě jednou zamícháme (aby nezůstaly hrudky), zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, rozinky.
- Připravené těsto naběračkou naléváme do pánvičky s rozpáleným olejem. Opečeme jednu stranu, po obrácení druhou stranu.
- Trhanec vidličkou natrháme na stejnoměrné kousky, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci trhanců přelijeme jahodovou šťávou, na povrch naaranžujeme jahody a podáváme.