Tuňák uzený na koření

Ingredience


Badyán 4 g
Cukr moučkový 20 g
Pepř černý celý 4 g
Tuňák obecný 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z tuňáka (bez kůže) osolíme a opepříme. Větší hrnec vysteleme čtyřmi vrstvami alobalu, na něj nasypeme rozdrcený celý pepř, cukr a drcený badyán, na koření postavíme kovový pařáček na knedlíky, potáhneme papírem na pečení, na něj položíme porci tuňáka. Hrnec postavíme na oheň, jakmile se z hrnce začne kouřit, rychle zakryjeme pokličkou, zmírníme oheň. Necháme péct 10 minut a odstavíme.
  2. Maso z tuňáka by mělo být propečené a prouzené, vonět po pepři a badyánu.