Tuňák uzený na koření
Ingredience
Badyán |
4 g |
Cukr moučkový |
20 g |
Pepř černý celý |
4 g |
Tuňák obecný |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
3 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Filety z tuňáka (bez kůže) osolíme a opepříme. Větší hrnec vysteleme čtyřmi vrstvami alobalu, na něj nasypeme rozdrcený celý pepř, cukr a drcený badyán, na koření postavíme kovový pařáček na knedlíky, potáhneme papírem na pečení, na něj položíme porci tuňáka. Hrnec postavíme na oheň, jakmile se z hrnce začne kouřit, rychle zakryjeme pokličkou, zmírníme oheň. Necháme péct 10 minut a odstavíme.
- Maso z tuňáka by mělo být propečené a prouzené, vonět po pepři a badyánu.