Pohankové rizoto se zeleninou a sýrem

Ingredience


Cibule 10 g
Kedlubna 20 g
Mrkev kořen 20 g
Olej slunečnicový 1.5 polévková lžíce
Pórek 20 g
Voda pitná 2 dl
Hrášek 2 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Voda pitná 3 dl
Pohanka 50 g
Sůl 3 špetka
Voda pitná 1.5 dl
Pepř černý mletý 3 špetka
Sůl 3 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme a omyjeme kedlubnu, mrkev, pórek a cibuli. Kedlubnu s mrkví nakrájíme na kostičky. Cibuli s pórkem pokrájíme nadrobno. V rendlíku podusíme pod poklicí ve 2 dl vody pokrájenou mrkev s kedlubnou. Dusíme 7 - 10 minut, poté zeleninu scedíme od přebytečné tekutiny. V pekáčku na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s pórkem do růžova. Přidáme zeleninu, promícháme a odstavíme z plotny.
  2. Pohanku promyjeme v sítu pod studenou vodou. Dáme ji do hrnce s 1,5 dl vody, ochutíme 2 špetkami soli a uvaříme ji do měkka. Vaříme přibližně 10 minut. V rendlíku přivedeme k varu asi 3 dl vody, jakmile se vaří, přidáme mražený hrášek, který povaříme asi minutu, poté ho scedíme. Uvařenou pohanku vyklopíme do pekáčku se zeleninou, přidáme hrášek, promícháme, dochutíme solí, pepřem a vše krátce osmažíme. Rizoto na talířích ozdobíme nastrouhaným sýrem a podáváme.