Pohankové rizoto se zeleninou a sýrem
Ingredience
Cibule |
10 g |
Kedlubna |
20 g |
Mrkev kořen |
20 g |
Olej slunečnicový |
1.5 polévková lžíce |
Pórek |
20 g |
Voda pitná |
2 dl |
Hrášek |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
3 dl |
Pohanka |
50 g |
Sůl |
3 špetka |
Voda pitná |
1.5 dl |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sůl |
3 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 17 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Očistíme a omyjeme kedlubnu, mrkev, pórek a cibuli. Kedlubnu s mrkví nakrájíme na kostičky. Cibuli s pórkem pokrájíme nadrobno. V rendlíku podusíme pod poklicí ve 2 dl vody pokrájenou mrkev s kedlubnou. Dusíme 7 - 10 minut, poté zeleninu scedíme od přebytečné tekutiny. V pekáčku na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s pórkem do růžova. Přidáme zeleninu, promícháme a odstavíme z plotny.
- Pohanku promyjeme v sítu pod studenou vodou. Dáme ji do hrnce s 1,5 dl vody, ochutíme 2 špetkami soli a uvaříme ji do měkka. Vaříme přibližně 10 minut. V rendlíku přivedeme k varu asi 3 dl vody, jakmile se vaří, přidáme mražený hrášek, který povaříme asi minutu, poté ho scedíme. Uvařenou pohanku vyklopíme do pekáčku se zeleninou, přidáme hrášek, promícháme, dochutíme solí, pepřem a vše krátce osmažíme. Rizoto na talířích ozdobíme nastrouhaným sýrem a podáváme.