Čokoládová pěna s kávou
Ingredience
Čokoláda hořká |
200 g |
Cukr moučkový |
40 g |
Káva instantní |
40 g |
Šlehačka ve spreji |
150 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky vložíme do misky a z bílků vyšleháme sníh. Do kovové misky nalámeme čokoládu, vložíme do horké vodní lázně a necháme roztavit. K čokoládě přidáme žloutky, moučkový cukr, kvalitní rozpustnou kávu a vyšleháme. Opatrně přimícháme sníh z bílků, šlehačku, pěnu rozdělíme do čtyř mističek, zakryjeme alobalem a dáme do lednice vychladit.