Jidášovo ucho se slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
160 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Rybíz červený |
40 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
80 ml |
Ucho Jidášovo |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, Jidášovo ucho omyjeme a osušíme. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přisypeme slaninu a osmahneme. Slaninu vyjmeme, do pánve do výpeku položíme celé houby a smažíme ze všech stran 5 minut. Houby vyjmeme, přidáme zbytek másla, přilijeme smetanu, promícháme, aby se spojila s výpekem a prohřejeme.
- Na talířky nalijeme po jedné lžíci smetany, posypeme kuličkami červeného rybízu, přiložíme houby a posypeme slaninou.