Jidášovo ucho se slaninou

Ingredience


Anglická slanina 160 g
Máslo čerstvé 50 g
Rybíz červený 40 g
Smetana 16% (pochoutková) 80 ml
Ucho Jidášovo 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, Jidášovo ucho omyjeme a osušíme. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přisypeme slaninu a osmahneme. Slaninu vyjmeme, do pánve do výpeku položíme celé houby a smažíme ze všech stran 5 minut. Houby vyjmeme, přidáme zbytek másla, přilijeme smetanu, promícháme, aby se spojila s výpekem a prohřejeme.
  2. Na talířky nalijeme po jedné lžíci smetany, posypeme kuličkami červeného rybízu, přiložíme houby a posypeme slaninou.