Prejt z pohanky pro celiatiky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
15 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Pohanka |
80 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
0.5 ks |
Voda pitná |
1.6 dl |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Strouhanka bezlepková |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Pohanku v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce s 1,6 dl vody, 0,5 lžičkou soli a pohanku uvaříme doměkka. Vaříme ji 10-14 minut. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) ji osmažíme dozlatova. Přidáme uvařenou pohanku, oloupaný rozetřený česnek, kmín, sůl a pepř podle chuti, majoránku a 1/2 vejce. Směs důkladně promícháme. Pekáček vymažeme 1 lžící oleje, vysypeme bezlepkovou strouhankou a z mísy vyklopím prejt do pekáčku. Ochladíme ho a dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 30 minut dozlatova.