Prejt z pohanky pro celiatiky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 15 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Majoránka 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Pohanka 80 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 0.5 ks
Voda pitná 1.6 dl
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Strouhanka bezlepková 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pohanku v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce s 1,6 dl vody, 0,5 lžičkou soli a pohanku uvaříme doměkka. Vaříme ji 10-14 minut. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) ji osmažíme dozlatova. Přidáme uvařenou pohanku, oloupaný rozetřený česnek, kmín, sůl a pepř podle chuti, majoránku a 1/2 vejce. Směs důkladně promícháme. Pekáček vymažeme 1 lžící oleje, vysypeme bezlepkovou strouhankou a z mísy vyklopím prejt do pekáčku. Ochladíme ho a dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 30 minut dozlatova.