Karambola v pomerančové pěně
Ingredience
Karambola |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová kůra |
25 g |
Pomerančová šťáva |
30 ml |
Smetana 16% (pochoutková) |
50 ml |
Sůl |
4 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do kovové misky vložíme žloutek, přilijeme smetanu, přidáme kousek másla, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, vložíme do horké vodní lázně a metlou šleháme, dokud nezačne směs houstnout. Podle chuti osolíme a opepříme.
- V pánvi rozehřejeme olej, karambolu nakrájíme na plátky, čímž vzniknou hvězdičky a osmažíme v pánvi dokřupava. Na talířky naneseme pomerančovou pěnu, doprostřd položíme hvězdičky karamboly a podáváme.