Karambola v pomerančové pěně

Ingredience


Karambola 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový extra panenský 15 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová kůra 25 g
Pomerančová šťáva 30 ml
Smetana 16% (pochoutková) 50 ml
Sůl 4 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kovové misky vložíme žloutek, přilijeme smetanu, přidáme kousek másla, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, vložíme do horké vodní lázně a metlou šleháme, dokud nezačne směs houstnout. Podle chuti osolíme a opepříme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, karambolu nakrájíme na plátky, čímž vzniknou hvězdičky a osmažíme v pánvi dokřupava. Na talířky naneseme pomerančovou pěnu, doprostřd položíme hvězdičky karamboly a podáváme.