Kmínová smažená kolečka

Ingredience


Cukr krupice 5 polévková lžíce
Kmín římský 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 25 g
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Olej rostlinný 200 ml
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Skořice mletá 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vajíčkový Snack Wrap 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké mísy rozšleháme vejce, přidáme kmín, lžíci cukru a nasekanou pomerančovou kůru. Lehce osolíme, přidáme mouku, máslo, vše důkladně promícháme. Po cca třech minutách poctivého hnětění vypracujeme těsto do koule a tu následně rozválíme na plát o tloušťce 2 až 4 mm. Z těsta vykrojíme proužky a vždy proužek spojíme konci k sobě.
  2. Na prudkém ohni rozpálíme wok pánev, nalijeme do ní olej. Kolečka z těsta vhodíme do oleje. Necháme tři minuty smažit, dokud není těsto křupavé. Poté kolečka přeneseme na ubrousek, kde je necháme okapat. Na závěr už jen posypeme cukrem a skořicí, necháme vychladnout a podáváme.