Kmínová smažená kolečka
Ingredience
Cukr krupice |
5 polévková lžíce |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pomerančová kůra |
1 kávová lžička |
Skořice mletá |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vajíčkový Snack Wrap |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velké mísy rozšleháme vejce, přidáme kmín, lžíci cukru a nasekanou pomerančovou kůru. Lehce osolíme, přidáme mouku, máslo, vše důkladně promícháme. Po cca třech minutách poctivého hnětění vypracujeme těsto do koule a tu následně rozválíme na plát o tloušťce 2 až 4 mm. Z těsta vykrojíme proužky a vždy proužek spojíme konci k sobě.
- Na prudkém ohni rozpálíme wok pánev, nalijeme do ní olej. Kolečka z těsta vhodíme do oleje. Necháme tři minuty smažit, dokud není těsto křupavé. Poté kolečka přeneseme na ubrousek, kde je necháme okapat. Na závěr už jen posypeme cukrem a skořicí, necháme vychladnout a podáváme.