Bambusové výhonky s banánem a zeleninou
Ingredience
Bambusové výhonky |
100 g |
Banány |
2 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Hrachové lusky |
150 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
4 ks |
Ocet vinný |
20 ml |
Olej rostlinný |
40 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Shiitake houby |
150 g |
Vývar zeleninový |
200 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
Zelí čínské |
100 g |
Paprika červená |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrachové lusky nakrájíme na cca třetinu. Houby propláchneme, necháme okapat a pokrájíme na plátky. Zelí důkladně opláchneme od nečistot a necháme okapat. Následně rozkrájíme zelí na proužky. Mrkev očistíme a krájíme na kolečka. Papriku zbavíme jadřince a nakrájíme na proužky. Zázvor nasekáme na drobno. Bambusové výhonky propláchneme horkou vodou a necháme je okapat. Banán pokrájíme na plátky.
- Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a následně do pánve nalijeme olej. Prolisujeme do pánve česnek, přidáme houby s mrkví. Necháme dvě minuty opékat na oleji a přidáme lusky se zelím. Za stálého míchání následně přidáváme zázvor, bambusové výhonky, banány. Vše neustále mícháme.
- Směs ochutíme octem, sójovou omáčkou, medem, špetkou soli a pepře. Necháme dvě minuty na prudkém ohni a vše zalijeme vývarem. Až se vývar ze dvou třetin vyvaří, pořádně promícháme a ihned podáváme.