Bambusové výhonky s banánem a zeleninou

Ingredience


Bambusové výhonky 100 g
Banány 2 ks
Česnek 3 stroužek
Hrachové lusky 150 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 4 ks
Ocet vinný 20 ml
Olej rostlinný 40 ml
Omáčka sójová 40 ml
Shiitake houby 150 g
Vývar zeleninový 200 ml
Zázvor celý 1 ks
Zelí čínské 100 g
Paprika červená 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrachové lusky nakrájíme na cca třetinu. Houby propláchneme, necháme okapat a pokrájíme na plátky. Zelí důkladně opláchneme od nečistot a necháme okapat. Následně rozkrájíme zelí na proužky. Mrkev očistíme a krájíme na kolečka. Papriku zbavíme jadřince a nakrájíme na proužky. Zázvor nasekáme na drobno. Bambusové výhonky propláchneme horkou vodou a necháme je okapat. Banán pokrájíme na plátky.
  2. Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a následně do pánve nalijeme olej. Prolisujeme do pánve česnek, přidáme houby s mrkví. Necháme dvě minuty opékat na oleji a přidáme lusky se zelím. Za stálého míchání následně přidáváme zázvor, bambusové výhonky, banány. Vše neustále mícháme.
  3. Směs ochutíme octem, sójovou omáčkou, medem, špetkou soli a pepře. Necháme dvě minuty na prudkém ohni a vše zalijeme vývarem. Až se vývar ze dvou třetin vyvaří, pořádně promícháme a ihned podáváme.