Orecchiette s hráškem
Ingredience
Bazalka |
50 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
0.5 ks |
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Hrášek |
250 g |
Mascarpone |
125 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Slanina vepřová |
125 g |
Sůl |
10 g |
Těstoviny Orecchiette |
500 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Opláchneme bazalku, dobře otřepeme a drobně nasekáme. Oloupeme česnek a cibuli, česnek nasekáme, cibuli pokrájíme na proužky, slaninu nakrájíme kostky. Uvaříme těstoviny v nejméně 4 litrech osolené vody "na skus" dle návodu na obalu.
- V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nejprve cibuli, poté slaninu s česnekem a opékáme spolu do křupava.
- Dále přidáme do směsi 3 polévkové lžíce vody z těstovin, přisypeme hrášek a mascarpone, promícháme, provaříme asi 1 minutu. Opepříme, osolíme a přilijeme citrónovou šťávu.
- Slijeme těstoviny, necháme lehce okapat, promícháme s hráškovou omáčkou, rozdělíme na předehřáté talíře a posypeme bazalkou.