Orecchiette s hráškem

Ingredience


Bazalka 50 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 0.5 ks
Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Hrášek 250 g
Mascarpone 125 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Slanina vepřová 125 g
Sůl 10 g
Těstoviny Orecchiette 500 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchneme bazalku, dobře otřepeme a drobně nasekáme. Oloupeme česnek a cibuli, česnek nasekáme, cibuli pokrájíme na proužky, slaninu nakrájíme kostky. Uvaříme těstoviny v nejméně 4 litrech osolené vody "na skus" dle návodu na obalu.
  2. V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nejprve cibuli, poté slaninu s česnekem a opékáme spolu do křupava.
  3. Dále přidáme do směsi 3 polévkové lžíce vody z těstovin, přisypeme hrášek a mascarpone, promícháme, provaříme asi 1 minutu. Opepříme, osolíme a přilijeme citrónovou šťávu.
  4. Slijeme těstoviny, necháme lehce okapat, promícháme s hráškovou omáčkou, rozdělíme na předehřáté talíře a posypeme bazalkou.