Sladkokyselé tofu

Ingredience


Broskve 300 g
Cibule 1 ks
Maizena - kukuřičný škrob 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Ocet Sherry 5 polévková lžíce
Olej rostlinný 40 ml
Omáčka sladkokyselá 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 5 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Pažitka 20 g
Sójové výhonky 150 g
Sýr sójový - Tofu 250 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hluboké misce smícháme sladkokyselou omáčku spolu se sójovou. Tofu pokrájíme na kostičky cca 1cm x 1cm a vložíme do omáčky na půl hodinky odležet. Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu. Mrkev na kolečka, papriku na proužky a cibuli s pažitkou na drobno. Klíčky pořádně propláchneme a necháme stranou okapat. Broskev krájíme na plátky.
  2. Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a nalijeme do ní olej. Vložíme do pánve všechnu zeleninu, za stálého míchání tři minuty opékáme. Poté přidáme Tofu i se zbylou marinádou, pokračujeme v míchání a opékání další dvě minuty. Nakonec přidáme zbytek pokrájených surovin, opět opékáme dvě minuty.
  3. Na konec přidáme do pánve ocet. Stranou rozmícháme škrob ve vodě a zalijeme směsí suroviny v pánvi. Chvíli povaříme, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, ihned podáváme.