Sladkokyselé tofu
Ingredience
Broskve |
300 g |
Cibule |
1 ks |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Ocet Sherry |
5 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
40 ml |
Omáčka sladkokyselá |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
5 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Pažitka |
20 g |
Sójové výhonky |
150 g |
Sýr sójový - Tofu |
250 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hluboké misce smícháme sladkokyselou omáčku spolu se sójovou. Tofu pokrájíme na kostičky cca 1cm x 1cm a vložíme do omáčky na půl hodinky odležet. Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu. Mrkev na kolečka, papriku na proužky a cibuli s pažitkou na drobno. Klíčky pořádně propláchneme a necháme stranou okapat. Broskev krájíme na plátky.
- Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a nalijeme do ní olej. Vložíme do pánve všechnu zeleninu, za stálého míchání tři minuty opékáme. Poté přidáme Tofu i se zbylou marinádou, pokračujeme v míchání a opékání další dvě minuty. Nakonec přidáme zbytek pokrájených surovin, opět opékáme dvě minuty.
- Na konec přidáme do pánve ocet. Stranou rozmícháme škrob ve vodě a zalijeme směsí suroviny v pánvi. Chvíli povaříme, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, ihned podáváme.