Kaštanové kostky s jahodovou polevou

Ingredience


Čokoláda hořká 150 g
Cukr moučkový 20 g
Jahody zahradní 250 g
Kaštanový krém 250 g
Máslo čerstvé 50 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kovové misky nalámeme čokoládu, přidáme máslo, vložíme do horké vodní lázně a necháme rozpustit. Přimícháme kaštanový krém, jedno vejce a důkladně promícháme. Kaštanovou směs přendáme do pekáčku vystlaného papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. Upečenou hmotu vyklopíme, nakrájíme na kostky a necháme vychladnout.
  2. Jahody s cukrem rozmixujeme, potřeme vychladlé kostky, upravíme na talířky a podáváme.