Kaštanové kostky s jahodovou polevou
Ingredience
Čokoláda hořká |
150 g |
Cukr moučkový |
20 g |
Jahody zahradní |
250 g |
Kaštanový krém |
250 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 27 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do kovové misky nalámeme čokoládu, přidáme máslo, vložíme do horké vodní lázně a necháme rozpustit. Přimícháme kaštanový krém, jedno vejce a důkladně promícháme. Kaštanovou směs přendáme do pekáčku vystlaného papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. Upečenou hmotu vyklopíme, nakrájíme na kostky a necháme vychladnout.
- Jahody s cukrem rozmixujeme, potřeme vychladlé kostky, upravíme na talířky a podáváme.