Hraběnka

Ingredience


Cukr krupice 225 g
Hrozinky 100 g
Jablka 0.5 kg
Máslo čerstvé 300 g
Mouka polohrubá 725 g
Ořechy vlašské 60 g
Skořice mletá 15 g
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyšleháme máslo a krupicový cukr, přidáme 6 žloutků, přimícháme polohrubou mouku a vše rozmixujeme.
  2. Více jak polovinu těsta rozprostřeme na vymazaný plech a předpečeme dozlatova.
  3. Smícháme jablka, rozinky, nastrouhané ořechy, skořici a dáme vše na předpečené těsto.
  4. Vyšleháme z bílků sníh, který rozetřeme na jablka a nahoru nastrouháme zbylé těsto.
  5. Pečeme 25 minut při 150 stupních.