Hraběnka
Ingredience
Cukr krupice |
225 g |
Hrozinky |
100 g |
Jablka |
0.5 kg |
Máslo čerstvé |
300 g |
Mouka polohrubá |
725 g |
Ořechy vlašské |
60 g |
Skořice mletá |
15 g |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vyšleháme máslo a krupicový cukr, přidáme 6 žloutků, přimícháme polohrubou mouku a vše rozmixujeme.
- Více jak polovinu těsta rozprostřeme na vymazaný plech a předpečeme dozlatova.
- Smícháme jablka, rozinky, nastrouhané ořechy, skořici a dáme vše na předpečené těsto.
- Vyšleháme z bílků sníh, který rozetřeme na jablka a nahoru nastrouháme zbylé těsto.
- Pečeme 25 minut při 150 stupních.