Řezy z litého těsta s drobenkou

Ingredience


Cukr krupice 40 g
Cukr vanilka 20 g
Droždí 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 20 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko bio čerstvé 150 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 180 g
Mouka pšeničná hrubá 50 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Cukr krupice 30 g
Cukr vanilka 40 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hrubá 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vlažného mléka, droždí a lžičky kypřicího prášku připravíme kvásek. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít.
  2. Do misky prosejeme mouku se zbylým kypřicím práškem, přidáme vejce, máslo, krupicový a vanilkový cukr a špetku soli. Vlijeme připravený kvásek a vypracujeme středně husté, lité těsto. Plech vymažeme olejem, ihned vlijeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  3. Příprava drobenky: Do vhodné nádoby vsypeme cukr, mouku, vanilkový cukr a přidáme máslo. Rukou vypracujeme tuhou drolivou hmotu, kterou rozdrolíme na povrch těsta.
  4. Vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
  5. Necháme vychladnout na plechu a potom nakrájíme na úhledné obdélníky.