Řezy z litého těsta s drobenkou
Ingredience
Cukr krupice |
40 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Droždí |
20 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
20 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko bio čerstvé |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g |
Mouka pšeničná hrubá |
50 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cukr krupice |
30 g |
Cukr vanilka |
40 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hrubá |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z vlažného mléka, droždí a lžičky kypřicího prášku připravíme kvásek. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít.
- Do misky prosejeme mouku se zbylým kypřicím práškem, přidáme vejce, máslo, krupicový a vanilkový cukr a špetku soli. Vlijeme připravený kvásek a vypracujeme středně husté, lité těsto. Plech vymažeme olejem, ihned vlijeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
- Příprava drobenky: Do vhodné nádoby vsypeme cukr, mouku, vanilkový cukr a přidáme máslo. Rukou vypracujeme tuhou drolivou hmotu, kterou rozdrolíme na povrch těsta.
- Vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
- Necháme vychladnout na plechu a potom nakrájíme na úhledné obdélníky.