Hráškový krém se slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Hrášek |
500 g |
Máta |
20 g |
Olej olivový |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Šalotka |
120 g |
Sůl |
6 g |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar slepičí |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky máty posekáme najemno, slaninu nakrájíme na nudličky.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a osmahneme dozlatova. Slaninu vyjmeme, do výpeku nasypeme šalotku, orestujeme, přidáme hrášek, promícháme, přilijeme víno, vývar, mátu, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme, dokud se tekutina téměř zcela neodpaří. Hráškovou směs rozmixujeme dohladka.
- Do misek rozdělíme hráškový krém, posypeme slaninou a podáváme.