Hráškový krém se slaninou

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Hrášek 500 g
Máta 20 g
Olej olivový 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Šalotka 120 g
Sůl 6 g
Víno bílé 200 ml
Vývar slepičí 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky máty posekáme najemno, slaninu nakrájíme na nudličky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a osmahneme dozlatova. Slaninu vyjmeme, do výpeku nasypeme šalotku, orestujeme, přidáme hrášek, promícháme, přilijeme víno, vývar, mátu, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme, dokud se tekutina téměř zcela neodpaří. Hráškovou směs rozmixujeme dohladka.
  3. Do misek rozdělíme hráškový krém, posypeme slaninou a podáváme.