Garnáti v kokosové omáčce

Ingredience


Citronová tráva 5 g
Garam masala 10 g
Garnát obecný 140 g
Kari koření 8 g
Kari pasta červená 10 g
Kokos strouhaný 35 g
Koriandr čerstvý 20 g
Mléko kokosové 250 ml
Olej olivový 25 g
Šalotka 80 g
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zázvor očistíme, nastrouháme najemno, šalotky oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky koriandru nasekáme. Do suché pánve nasypeme strouhaný kokos a krátce opražíme. Přidáme šalotky, zázvor, kousek citronové trávy, zakápneme olejem, osmahneme, přidáme pastu a podusíme. Přidáme kari koření, garam masalu, přilijeme kokosové mléko a povaříme 10 minut. Přiložíme garnáty a vaříme doměkka.
  2. Pokrm rozdělíme na čtyři porce, posypeme koriandrem a podáváme.